Verjaardag

Over twee dagen is er een verjaardag… Niet zomaar een verjaardag, een bijzondere.

Geen verjaardag om trots op te zijn
Geen verjaardag om slingers voor op te hangen
Geen verjaardag om taart te eten
Geen verjaardag om feest te vieren
Geen verjaardag met vrolijke gezichten
Geen verjaardag waar ‘lang zal ze leven’ zal klinken

Maar wel een verjaardag om bij stil te staan.

Op 15 maart 2011 begon de crisis in Syrië. Over twee dagen is haar derde verjaardag. Gisteren las ik in The Jordan Times dat gevreesd wordt voor haar 7e, 8e en misschien wel 10e verjaardag. Normaal hopen we dat er nog vele jaren mogen volgen, maar nu hoop ik dat dit de laatste verjaardag zal zijn. Een reële hoop? Geen idee, maar hoop doet leven…

De kinderen vieren de verjaardag in de regen; hun feest valt letterlijk in het water, in de modder. Het is de hele week al met vlagen slecht weer. Door de woestijngrond kan het water niet weg en ontstaan er na één regenbui al plassen. Inmiddels regent het al twee dagen bijna onafgebroken en ik vraag me af hoe het kamp eruit ziet. Vandaag reed de bus waarmee we normaal gaan niet, waardoor er maar een beperkt aantal collega’s met de auto’s naar het kamp af kon reizen. Gisteren kon ik zelf niet naar het kamp, omdat mijn visum verlengd moest worden. Ik kan jullie dus niet vanuit eigen ervaringen vertellen hoe het er daadwerkelijk in de modder uitziet. Van een collega hoorde dat de kinderen niet naar school komen, ze blijven ‘thuis’ in hun tent of caravan, waarbij ik me afvraag hoe droog het daar nog is…

#WithSyria

Mijn locatie Amman, Jordan.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Verjaardag

 1. Marlies schreef:

  Hoi Elin,

  Wat heftig is het daar, ook al weet je dat wel, als je jouw verhaal dan weer leest, komt het heel dichtbij. Ik hoop dat je ondanks alle ellende en nattigheid die je daar ziet, toch de kinderen daar weer even van kan afleiden. En eigenlijk ben ik daar wel zeker van! Hou je taai en laat weten als er ergens dringend behoefte aan is, misschien kunnen we met de buurt/vrienden nog iets naar je/ze toe sturen? Liefs, Marlies

 2. Jan schreef:

  Hallo Elin,

  En wij maar balen dat het snel afgelopen is met het mooie weer in NL….
  Schaam ons!

  Hou je haaks!

  Jan

 3. chris hofman schreef:

  Dag lieverd,
  Ik heb een dochter om trots op te zijn
  Ik heb een dochter om slingers voor op te hangen
  Ik heb een dochter om taart te mee eten
  Ik heb een dochter om feest voor te vieren
  Ik heb een dochter met een vrolijke gezicht
  Ik heb een dochter waar ‘lang zal ze leven’ voor zal klinken

  Ik weet dat ik met deze tekst wellicht de plank (t.w. jouw tekst en de intentie daarvan) helemaal missla, maar elk woord is wel gemeend.
  Liefs, ook namens Marion,
  Chris.

Reacties zijn gesloten.