International stars

Zowaar een kort berichtje (ja, ik denk dat het kan, maar ik moet het nog typen, dus geen idee of het ook lukt).

In de link hieronder een reportage over de kinderen uit Syrië die nu in Jordanië en dus ook Zaatari leven. En ja, ook ‘mijn’ kinderen komen er in voor, de kinderen van de school die zo ver weg ligt. Een paar weken geleden kwam er een ploeg van France 24 om een reportage te maken over de kinderen in Zaatari. Ze willen laten zien wat er aan de kinderen geboden wordt, hoe we ze helpen om door deze periode heen te komen en er sterker uit te komen.

De kinderen zijn stuk voor stuk geïnterviewd, alleen lang niet alles is gebruikt. Gevraagd werd waarom zij onderwijs belangrijk vinden, wat hun dromen zijn, wat ze willen worden etc. Daarna werden ze een voor een in een close-up gefilmd. Dat levert natuurlijk een boel gegiegel op, maar uiteindelijk stuk voor stuk mooie close-ups. Het is ook wat als er ineens een camera op je gericht staat… Wat je verder ziet, de kring op de grond, is een visualisatie oefening voor het onthouden van de tekst en om te zorgen voor extra focus.

De rest spreekt denk ik wel voor zich. Onder het mom ‘foto’s zeggen meer dan woorden’ (bij deze wordt dan weliswaar ‘film zegt meer dan geschreven woorden’) houdt dit stukje nu dan ook op en rest alleen de link naar het filmpje.

http://www.france24.com/en/20140620-focus-jordan-children-syrian-war-lost-generation-zaatari-camp-unicef-education/

Liefs, Elin

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op International stars

  1. chris hofman schreef:

    Hoi Elin,

    Wat een verrassing om jou ‘op TV’ te zien. Met een brol in de keel en een kop vol trots heb ik het bekeken. Ook mijn groep heb ik het de volgende dag laten zien en zij vonden het zeer bijzonder jou daar te zien werken met die kinderen. Ik had niet gezegd, dat jij er in voorkwam, maar heb gevraagd het Engels proberen te volgen en te reageren als er iets bekends voorbij kwam. Toen jij in beeld kwam reageerden ze meteen: ‘Oh, kijk eens: Elin!!’ Het Engels volgen was lastig, rumoer steeg op. Maar toen ze jou zagen en die eerste reactie voorbij was, werd het muisstil. Toen kwam bij mij die brok. Dag lieverd, tot gauw. Chris.

Reacties zijn gesloten.