Update (ja ik leef nog :-) )

Lieve allemaal,

Sorryyyyyy! Veel te lang geleden sinds mijn laatste blog, dus hoog tijd voor een nieuwe update. Alles gaat hier nog steeds goed, het is een drukte van belang en ik kom daardoor niet echt aan schrijven toe. Maar goed er staan wat verhalen half af, dus hopelijk komt er gauw verandering in. Hmmm… misschien dat ik dat in mijn vorige blog ook al schreef… Maar misschien wordt het nu wel waarheid, aangezien mijn Arabische lessen in ieder geval al zijn gestopt, de cursus is afgelopen een volgende cursus kan ik niet afmaken, dus voor nu is het klaar. Examen is gemaakt en gehaald (terug in de middelbare school banken…) met dank aan al mijn collega’s en vrienden hier die me menig maal hebben overhoord of alle stof nog eens met mij hebben doorgenomen. En ondertussen heel hard hun best deden om niet te lachen als ik het woord toch net niet zo uitsprak zoals het hoort… Woordkaarten, getallen, alles is erbij gehaald om mij te helpen. En met succes, level 2 is behaald :-)

Maar goed, dat was dus één reden dat het een drukte van belang was en de blogs erbij ingeschoten zijn. Reden twee is dat ik gewoon bijna niet thuis ben. Weekenden, avonden, ze vliegen voorbij en meestal ben ik ergens wel weer de hot op, wat op facebook dan wel weer te volgen is. Of was, want ook met het uploaden van foto’s loop ik schandalig achter… En als ik thuis ben, is er nog zoveel achterstallig werk aan mails en dergelijke dat daar ook wat tijd in gaat zitten ;-) Maar goed, dat is natuurlijk een puur luxeprobleem, mij hoor je echt niet klagen.

Maar nu ben ik er even helemaal voor jullie, dus gauw terug naar Zaatari. Early marriage, dat was volgens mij het laatste wat ik heb geschreven. Op dat moment waren de repetities net gestart. Inmiddels zijn de repetities al een ver verleden en zijn de meiden druk bezig met hun shows. Na twee dagen in de school opgetreden te hebben, zijn ze deze hele week buiten de school op aan het treden. En bij de meeste shows komen er een aantal vrouwen kijken. De eerste keer waren we nog even bang dat de moeders niet boos zouden worden, aangezien het onderwerp soms gevoelig ligt, maar ze bleven op twee vrouwen na zitten. En de twee vrouwen die wegliepen, liepen alleen weg vanwege de hitte, aldus mijn collega achteraf ;-) Dus eind goed al goed. Afgelopen donderdag kwamen er medewerkers vanuit het kantoor in Amman kijken, en ook bij deze show was een van de moeders van de meiden ook aanwezig. de locatie van de show was immers vlakbij hun huis en dochterlief had al een verzoek ingediend of we daar zouden kunnen optreden. Natuurlijk, geen probleem. Moeders zat achterin de zaal, maar met telefoon in de aanslag om ofwel foto’s te maken of te filmen, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat er een twinkeling van trots in moeders ogen te zien was en dat was genoeg. Deze show was de beste van de meiden tot nu toe. Ze hebben de smaak te pakken, waren overtuigend en konden er geen genoeg van krijgen. Na de show vroegen drie van de meiden of ze nog een show mochten laten zien. Natuurlijk, laat maar zien!! Waar het over ging weet ik niet precies, maar de zaal lag krom van het lachen, kinderen en volwassenen. En de meiden groeiden ondertussen nog meer en hadden lol. Daarna was het de beurt aan de kinderen in de zaal, een groep meiden zong een lied en nu was aan ons de beurt om mee te klappen en toe te kijken. Daarna was het echt klaar en werd het spullen inpakken. Door moeder en dochter werden we uitgenodigd om mee te gaan naar huis, maar helaas, helaas, er was geen tijd. Misschien een volgende keer.

Maar goed, dit is dus zoals het hier gaat en ook mijn tijd is weer even op. Majse en Diederik zijn in Jordanië en komen na een paar dagen rondreizen nu richting Dead Sea, waar ik me ook heen moet gaan begeven. Alhoewel ‘moeten’ dan weer niet echt het goede woord is. Dus ik ga er een eind aan breien en mijn spullen bij elkaar zoeken.

Tot gauw!!! (althans ik ga mijn best doen eerder te schrijven in het vervolg)

Liefs, Elin

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Update (ja ik leef nog :-) )

 1. Joke Becker schreef:

  Hallo Elin,

  Je kent me wel niet, ( aangetrouwde nicht van je moeder;) maar vind het heel bijzonder om al je verhalen te lezen. Wat een belevenissen zeg.
  Ik wens je een goed verblijf verder daar en succes met je Arabisch.
  Groeten Joke Becker.

 2. chris hofman schreef:

  Hoi Elin,
  Okay, het heeft wellicht even langer geduurd dan door jou bedoeld voordat er een nieuwe tekst van jou verschijnt, maar wie jou kent, weet dat dit geen onwil is, maar gewoon gebrek aan tijd. Je bent daar dan ook zo druk met van-alles-en-nog-wat, dat ik wel eens denk of je wel genoeg aan jezelf denkt bij het nemen van ff rust o.i..d. Maar goed, waarschijnlijk noem jij dat dan vaderlijke betutteling ;) Toch hoop ik dat je voldoende energie overhoudt, om op tijd en plaats van allerlei dingen te (blijven) genieten, want ik ben er van overtuigd dat er genoeg zaken je pad kruisen, waar je van kunt genieten.. En dat in veel van die zaken jij dan jouw aandeel in het veroorzaken daarvan hebt, schrijf ik er dan maar even bij; jij zult dat uit bescheidenheid nooit doen. Dag Elin. en nog gefeliciteerd van je behaalde Arabisch level 2.

Reacties zijn gesloten.